2018. július 23., hétfő

BÚ 2018, 1. nap: Budapest-Páty-Zsámbék

Lejárók: Panni, Dodó
Táv: 30 km
Idő: 8 óra

A Normafáról indultunk. Földcsókra alkalmas hely a Szent Anna rét kis kápolnája mögötti rész vagy a vele szemben álló kereszt körüli terület. A talaj itt murvás,javasolt a zárt cipő,macerás a kavicsok kirúgdosása, kipróbáltam. Hamar betérünk az erdőbe.

Az első szakasz Makkosmáriáig szép erdős rész, csordogálunk lefelé. Budakeszire beérve az út ismét murvás, majd betonos. A városban és annak határán 2 forgalmas úton kell átkelni, de az 1. helyen van lámpa,a másodikat meg kitaláltuk ügyesen. ;) Budakeszi és Páty közt ismét erdei út következik, de már level 2, ugyanis az első fele elég dzsindzsa. (ld. a képeken)

Második fele gyönyörű, a nap legszebb szakasza 1-2 mászókával tarkítva.

Páty csudaszép, katolikus templomának kertje tökéletesen alkalmas ebédelésre,kiscsoportra és felfrissülésre is. ;) Szükség is van rá,mert innentől jön a feketeleves. Páty és Zsámbék közt búza- és kukoricatáblák fekszenek végeláthatatlanul. Semmi árnyék,semmi remény. Hacsak az nem,hogy szép gladiátoros búzasimogatós képeket lehet készíteni. Naptej kell és sok víz. (Nem a képekhez, hanem a túléléshez.) Ez földút, ha meg esik előtte, akkor sár. Zsámbékra beérve még jó 20 perc séta a templom, de van közben egy kút! 

Mi megérkezve kaptunk sört. Szükség is volt rá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése